Това е един дългоочакван проект, при който едно кино с много

...
</TD
>Това е един дългоочакван проект, при който едно кино с много
Коментари Харесай

Превръщат кино Космос в перлата на Пловдив

" Това е един дългоочакван проект, при който едно кино с доста история ще бъде реновирано и ще се трансформира в съвременен център на културните събития в Пловдив ", съобщи по време на представянето на идейния план за ремонт на кино " Космос “ довечера, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .  На представянето участва и кметът на регион " Централен ". Предвижда се осъвременяване и възкръсване на занемарената сграда и оформяне на съвременно, наситено с интензивности градско площадно пространство, където ще се провеждат събития от разнороден темперамент.

Според плана ще има обособена зала с 599 места, предверие с две по-малки, гъвкави презентационни пространства, изложбени площи, кафене със зони вън и вътре със съпътстващата техническа инфраструктура. Залата предлага възможност да се употребява както за кино, по този начин и за театрални представления, концерти, презентации, характерни пробни аудио-визуални спектакли, събрания и конференции.

Във фасадно отношение планът не планува промени в размера на постройката. Ще бъдат поставени нов електрически асансьор, наличен за хора с понижена пъргавина и няколко нови стълбища.

Голямата зала ще бъде подобаваща за фестивално кино, кино-премиери на български филми, роудшоу театрални рилийзи и др. Големият екран, огромният брой места и съществуването на необятни отворени пространства във фоайето допускат нерегулярни, специфични прожекции, комбинирани с потребност от функционираща сцена преди и след прожекцията. Подиумът на сцената ще има опция да се уголемява, ще бъде построено и висококачествено концертно озвучаване за театрални и концертни осъществявания.

Освен кафе-сладкарница ще бъде обособена и зона за четене и неофициално другарство, мултифункционална камерна зала и зона за обществени начинания и полемики.

Проектът предлага съвременно решение за площадно пространство, което не единствено да обезпечи комфорт на хората, преминаващи през него, само че и ще трансформира

мястото и постройката в привлекателен център за гости от разнообразни възрасти в широк часови диапазон. 

" Тектоника-Б “ ООД Пловдив – (арх. Димитър Балджиев, арх. Елена Балджиева, арх. Инес Янкова) е компанията реализатор на плана за " Ремонт на постройка на кино " Космос “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР